logo-esveldPlantenTuin Esveld
Rijneveld 72
2771 XS Boskoop

Website

U vindt onze showtuin Hortensia grassentuin op de Sortimentstuin.

Historie

Plantentuin Esveld is een familiebedrijf met zijn wortels in de 19e eeuw. Al bijna honderdvijftig jaar kweekt de familie tuinplanten. Halverwege de twintigste eeuw is gekozen voor de enorme verscheidenheid aan tuinplanten waar PlantenTuin Esveld nu bekend voor is. Ruim tienduizend verschillende soorten zijn nu te vinden in de traditionele Boskoopse kwekerij. De Boskoopse windakker, maar ook de 150 jaar oude Japanse esdoorn in de Japanse esdoorntuin en de immense blauwe treurceder maken dit verleden ook nu nog zichtbaar.

Heden

Op een terrein van bijna vijf hectare vinden we niet alleen de kwekerij, maar ook de collectietuin. Deze Japanse esdoorntuin is niet alleen schitterend bij het uitlopen van de esdoorns in het voorjaar, maar ook een feest in de herfst als de bijna duizend verschillende Japanse esdoorns prachtig verkleuren, De zomer is een feest door de lange bloeiende borders die de Nederlandse Planten Collectie Hydrangea herbergen. Maar ook is er een Plantenwinkel met een enorme verscheidenheid aan vasteplanten, bomen en struiken, kruiden, fruitbomen, wat al niet.

Toekomst

De bijzondere setting in het traditionele Boskoopse landschap waar de kwekerijen doorsneden zijn met lange sloten en windakkers maakt PlantenTuin Esveld tot een plantenbelevenis. Dwalend over de kwekerij, langs de vele Nederlandse Plantencollecties of in de Japanse esdoorntuin zie je een ongekende rijkdom en variatie aan planten. Maar Esveld wil zijn passie voor planten ook graag met de bezoeker delen. Dat doen we door themaweekenden, lezingen en rondleidingen te organiseren. Voor groepsbezoek zijn er mogelijkheden voor lunch of high tea in combinatie met rondleiding.