In dit vak worden 4 selecties getoond: Magical Revolution - Magical Noblesse - Ruby Red - Magical Amethyst

Ingebracht door Kolster BV.

Hydrangea Magical Revolution (Hokomarevo)

Met name een revolutie in de hortensiawereld. Deze plant bloeit namelijk niet!!! Dit klinkt natuurlijk vreemd: ze heeft wel prachtige blauwe of roze lokbloemen, maar de echte bloemen in het hart en onder de bloem openen nooit.
Als kamerplant blijft deze plant het gehele jaar in bloem van maart tot de kerst, alleen de kleur verandert van roze of blauw naar groentinten om uiteindelijk tegen de kerst rood te eindigen.
De bloemen doen bijna plastic-achtig aan en bij geschikt weer (niet bij voortdurende regen) zal de plant ook buiten vele kleurentinten aannemen. Ze blijft vrij kort (er is ook een langere versie, die er veel op lijkt) en bloeit makkelijk.
De bloemen zijn kleiner van formaat dan gebruikelijk, maar wel erg talrijk. De plant is goed winterhard.

 

Hydrangea Magical Noblesse (Hokomano)

Deze makkelijk bloeiende hortensia heeft witte bloemen met groene randen, ze verkleurt door naar groen en uiteindelijk naar rood.

 

Hydrangea Magical Rubyred (Kolmaru)

Deze hortensia heeft donkerrode bloemen, die naar wijnrood verkleuren. De plant bloeit zeer rijk en behoort tot de “rebloomers”. Het blad is niet al te groot en donkergroen.

Ze is goed winterhard.

 

Hydrangea Magical Amethyst (Hokomathyst)

Deze bijzondere selectie heeft groene bloemen met paars-roze vlekken. De harde bloemen kleuren door naar groen om uiteindelijk rood te worden.

Ze is zeer winterhard.

Waar in
de tuin?

plattegrond-1 pijl