In dit vak worden 3 selecties getoond: Josa - Ani - Gabi

Ingebracht door Breederplants V.O.F

Prunus laurocerasus ‘Josa’

Prunus laurocerasus ‘Josa’ groeit breed opgaand en is zeer geschikt voor het aanplanten van een haag. Haar iets wat gekleurde jonge scheuten geven een mooi contrast in het voorjaar als zij staat te groeien. Prunus laurocerasus ‘Josa’ is een bladhoudende heester die goed winterhard is, -20 graden Celsius.

 

Prunus laurocerasus ‘Ani’

Prunus laurocerasus ‘Ani’ is een middelsterke opgaande bladhoudende struik. Met haar rode jonge uitloop is het een extra sierwaarde om er haagjes van te maken, maar ook als solitaire plant is zij zeer dankbaar. Prunus laurocerasus ‘Ani’ wordt ongeveer anderhalve meter hoog en een meter breed. ‘Ani’ is goed winterhard, -20 graden Celsius.

 

Prunus laurocerasus ‘Gabi’

Prunus laurocerasus ‘Gabi’ is een breed opgaande bladhoudende struik. De jonge scheuten zijn heldergroen. De bloem die in mei te zien is verandert naar donker paarse besjes. Prunus laurocerasus ‘Gabi’ wordt ongeveer anderhalve meter hoog en anderhalve meter breedt. ‘Gabi’ is ideaal te gebruiken als haagplant maar ook solitair zal zij niet misstaan in de tuin. Prunus laurocerasus ‘Gabi’ is goed winterhard, -20 graden Celsius.

 

Waar in
de tuin?

plattegrond-1pijl