Ingebracht door Van Vliet New Plants.

Syringa vulgaris 'Lila Wonder'

Breeder: Bunnik

Lila Wonder heeft zijn naam te danken aan de verandering in bloemkleur op het moment dat je dichter bij de plant komt. Van afstand lijken de bloempluimen egaal lila, maar van dichtbij zijn de bloemen tweekleurig: romantisch zacht lila van binnen met een daaromheen een zuiver witte rand. De bloemen staan dicht opeen en vormen zo een mooie volle pluim.

De geur van 'Lila Wonder' is wat je van een sering mag verwachten; de meest adembenemend geur uit het plantenrijk. De fraaie hartvormige bladeren van 'Lila Wonder' zijn zeer gezond en benadrukken de breed opgaande groeiwijze.

 

'Lila Wonder' is ook uitstekend winterhard.

Syringa vulgaris Carpe Diem ('Evert de Gier')

Breeder: Jan-Willem Wezelenburg Jr.

Syringa vulgaris Carpe Diem® is een sterk vertakkende opgaande heester met bijzonder mooie, heerlijk ruikende bloemen. De gesloten bloemknoppen in de bloempluim van Carpe Diem® zijn lilakleurig. Geopend zijn de dubbel gevulde bloemen wit met een lichte blauwe tekening vanuit het hart. De bloemen hebben een zoete, adembenemende geur.

Eén van de ouders van Carpe Diem® is 'Beauty of Moscow'. Het is een krachtige groeier en vertakt elk jaar voor een tweede keer waardoor hij na het eerste jaar al veredeld kan worden. Naast zijn goede vertakking heeft Carpe Diem® ook een zeer sterk wortelgestel.

Deze sering is volledig winterhard.

Waar in
de tuin?

plattegrond-1pijl