Elk jaar vindt op tweede Pinksterdag de Boskoopse Plantendag en Kunstmarkt plaats.  Op twee locaties aan het Rijneveld in Boskoop kunnen bezoekers genieten van kunst in een prachtige botanische omgeving.

Op 15, 16 en 17 december organiseren Sortimentstuin Harry van de Laar, Theeschenkerij de Proeftuin en de Streekwinkel een kerstweekend.

Bijen hebben van het vroege voorjaar tot late najaar voldoende stuifmeel en nectar nodig. Je kunt bijen een handje helpen door de juiste planten, bomen en struiken in je tuin te zetten. We hebben voor u een bijvriendelijke Top 10 opgesteld van planten in de Sortimentstuin.

De herfst is begonnen, ook in de Sortimentstuin. De vakken staan er mooi bij en er valt genoeg te zien en te ontdekken in de tuin. Vooral de grassen laten zich nu van hun mooiste kant zien.

Bijen hebben vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar voldoende voedsel nodig. In de Sortimentstuin  is een nieuw bijvriendelijk sortiment planten aangelegd door Boot & Dart Boomkwekerijen.

Op zaterdag 17 juni organiseert de Imkersvereniging Groene Hart een bijenmarkt op de Sortimentstuin Harry van de Laar.

Maandag 5 juni jl. vond op de Sortimentstuin de tweede editie van de Boskoopse Plantendag en Kunstmarkt plaats. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde dag met ongeveer 2400 bezoekers en een gezellige sfeer.

De keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging van Boskoopse Culturen (KVBC) keurt nieuwe aanwinsten op sier- en gebruikswaarde op de Sortimentstuin Harry van de Laar.

logo alphenKorte film over de Sortimentstuin van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Net als voorgaande jaren worden er ook in 2017 weer diverse activiteiten in de tuin georganiseerd. Ook worden het hele jaar door nieuwe soorten tuinplanten aangeplant waaronder ook diverse collecties.