Zonder vrijwilligers geen Sortimentstuin Harry van de Laar zoals deze er nu bijligt!
Dit geeft al aan dat er veel vrijwilligers betrokken zijn bij de aankleding en het onderhoud van de Sortimentstuin. Om het vele werk van deze mannen en vrouwen te waarderen organiseerde het bestuur van de Stichting Vrienden van de Sortimentstuin op vrijdag 2 september een barbecue bij de Proeftuin van Holland te Boskoop.

Sinds de vernieuwde Sortimentstuin Harry van de Laar in 2012 is aangeplant en er een nieuw beleid voor de tuin is gevormd zijn er vele vrijwilligers, meestal ex boomkwekers, betrokken bij de invulling van de tuin en het onderhoud. Wekelijks zijn er verschillende groepjes aanwezig die heel veel hand- en spandiensten verrichten in de tuin. Dit kan variëren van snoeien van planten en bomen, kanten bijsteken, timmerwerk of de stalen randen rondom de verhuurde ovalen erin zetten. Met veel plezier en vakmanschap zorgen zij er met elkaar voor dat de tuin en het hele jaar keurig netjes bij ligt.

Om al deze inspanningen te belonen vindt er jaarlijks in de nazomer een gezellig samenzijn plaats, waarbij onder het genot van hapje en drankje de afgelopen maanden worden geëvalueerd, maar ook het werk voor de komende maanden wordt doorgenomen. Deze middag wordt door de vrijwilligers zeer gewaardeerd en houdt hen enthousiast om vrijwilliger van de tuin te blijven.

Wilt u een kijkje nemen in deze prachtige Sortimentstuin dan kan dat het hele jaar door. De Sortimentstuin is het hele jaar gratis toegankelijk.