Maandag 5 juni jl. vond op de Sortimentstuin de tweede editie van de Boskoopse Plantendag en Kunstmarkt plaats. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde dag met ongeveer 2400 bezoekers en een gezellige sfeer.

Bij PlantenTuin Esveld, de andere locatie van de Boskoopse Plantendag & Kunstmarkt, verrichtte wethouder van Velzen de officiële opening, met het lichten van een tegel en het planten van een bij-vriendelijke plant. Dit alles in het kader van de landelijke actie Tegel eruit, plant erin.
Vanaf 10.00 uur kwam op beide locaties de bezoekersstroom gestaag op gang. De sortimentstuin vormde weer het prachtige decor voor de vele kramen met kunst en groen. Ook vonden er demonstraties plaats, kon men tuin- en groenadvies inwinnen en zelf aan de slag in verschillende workshops. Op het RABO-plein was er live-muziek en konden bezoekers even bijkomen op het terras bij een foodtruck.

Achter in de tuin was de Theeschenkerij geopend, waar het de hele dag gezellig druk was.
Het mooie weer zorgde ervoor dat de bezoekers zich tot het einde van de middag in de tuin vermaakten. Uit de reacties in het gastenboek kunnen we opmaken dat zij hebben genoten van het aanbod van planten en kunst en de mooie omgeving zeer waardeerden.

Hieronder enige impressies van de dag.