Imkersvereniging Groene Hart (IGH) viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit bijzondere lustrum organiseert de vereniging op zaterdag 17 juni aanstaande in de Proeftuin van Holland te Boskoop een evenement onder het motto ‘Een bijenpark voor het Groene Hart’.

De IGH wil in de komende jaren een bijenpark in onze regio te realiseren. Voor het behoud van vitale bijen is goede voorlichting aan de burgers en kwekerijen/ bedrijfsleven onmisbaar. Een bijenpark is een herkenbaar aanspreekpunt voor alles wat met bijen, vlinders en andere insecten en de imkerij te maken heeft. Bijen zijn onmisbaar voor een vitale en duurzame leefomgeving.

Voor het ochtendprogramma zijn enkele sprekers uit het bedrijfsleven, overheid en imkerij uitgenodigd om hun visie op het belang van de bijenteelt toe te lichten.
In de middag organiseert de vereniging in de sortimentstuin een bijenmarkt waarin een breed publiek vertrouwd gemaakt wordt met de vele verschillende facetten van de imkerij.
Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Er is een groot springkussen, er wordt een bijen- en vlinderpuzzeltocht georganiseerd en ze kunnen gratis bijenhotelletjes maken.

De bezoekers krijgen voorlichting over hoe een bijenkast voor honingbijen er uitziet. Er komt een kijkkast met levende bijen, om te zien hoe bijen aan het werk zijn. Er worden bijenproducten getoond en allerlei toepassingen gedemonstreerd. Daarnaast worden deze producten uiteraard te koop aangeboden. U kunt raden hoeveel bijen bijelkaar zitten en daarmee een B&B nachtje winnen op de Proeftuin.

Tevens wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van de bijenteelt en het belang hiervan voor de tuinbouw in onze regio. Historische imkermaterialen worden tentoongesteld en er wordt toelichting gegeven hoe imkers tegenwoordig werken.

 Meer informatie over de imkervereniging vindt u op hun website (klik hier).